می گویند فروشندگان موفق بطور ذاتی فروشنده هستند و آن را یاد نگرفته اند. خب این مسئله صحت ندارد. همه می توانند ویژگی ها و مهارت های فروش را یاد بگیرند. یک فروشنده باید خصوصیت شخصیتی ای داشته باشد تا به موفقیت دست یابد. خصوصیات زیر مواردی است که فروشندگان موفق آنها را رعایت می کنند.
۱) درستکاری
انجمن روانشناسان آمریکا در سال ۱۹۹۳ گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه موفق ترین فروشندگان، افرادی درستکار هستند. این ویژگی در افرادی یافت می شود که به شغل شان می بالند، منظم هستند و عملکرد بالایی دارند. اما اگر شما منظم یا کارآمد نیستید، می توانید این ویژگی ها را در خود ایجاد کنید. درستکاری همچنین به معنای این است که در هر شرایطی کارتان را ادامه دهید.
۲) احترام به مشتری
ماکوس تابر می گوید که «بهترین فروشندگان ما افرادی هستند که به زمان مشتری بیش از هر چیز دیگری احترام می گذارند.» شما باید مطمئن شوید که با مشتریان فعلی و احتمالی تان مانند طلا رفتار می کنید. در ابتدا اطمینان پیدا کنید که آنها زمان کافی دارند و سپس گفتگو را با آنها شروع کنید. مردم می خواهند هرچه سریع تر به نتیجه برسند. تاکتیک های قدیمی دیگر کارساز نیستند. آنها مشغله های زیادی دارند، پس به زمان شان احترام بگذارید.
۳) آغاز کننده
فروشنده نباید منتظر دستور مشتری باقی بماند، بلکه باید کنترل اوضاع را کاملاً در دست بگیرند. چنین نظم و انضباطی به فروشندگان کمک می کند تا حواس شان به همه چیز باشد. اگر چیزی قرار است فروخته شود، حتماً راهی نیز برای فروش آن وجود دارد. سعی کنید محصول را واقعاً دوست داشته باشید، جایی که مناسب است از آن تعریف کنید، ارتباط برقرار کنید و به این ارتباط با مشتری اهمیت بدهید.
۴) شنونده خوب بودن
بهترین فروشندگان افرادی هستند که از مشتریان و مراجعه کنندگان شان می پرسند که چرا می خواهند آن محصول را بخرند. زمانی که به مشتریان تان گوش می دهید، متوجه نیاز و خواسته واقعی شان می شوید و راحت تر می توانید نیازشان را رفع کنید.
۵) تلاش مداوم
برای فروشندگی باید پوست کلفت باشید. چون قرار است با کلمه نه رفیق شوید! اگر می خواهید در این حیطه بمانید، باید اعتماد به نفس و تداوم عمل بالایی داشته باشید. اگر به نه شنیدن عادت نکنید، لحظات سختی را پیشرو خواهید داشت. با این حال اگر رویکرد مثبت و مهربانانه ای را در پیش بگیرید، نتیجه خواهید گرفت.
۶) آموزش پذیر
اگر می خواهید موفقیت یک شخص در حیطه فروش را پیش بینی کنید، تنها به تجربه او اکتفا نکنید، بلکه میزان آموزش پذیری او را نیز بسنجید. ویژگی آموزش پذیری یعنی پُر انرژی بودن، تمایل به یادگیری و انطباق با شرایط. اگر از شما خواسته شد که کاری را به روش خاصی انجام دهید، اینکار را بکنید، حتی اگر آن کار را همیشه به روش دیگری انجام می دادید.
۷) مثبت گرایی
دوست دارید از چه کسی خرید کنید؟ فروشنده ای سرزنده و خوش مشرب یا فروشنده ای افسرده و کم حرف؟ اگر نگرش مثبتی داشته باشید، راحت تر می توانید با مشتریان ارتباط برقرار و توجه شان را جلب کنید. حتی ممکن است بتوانید ارتباط تان را پس از فروش نیز حفظ کنید. اگر اتفاق بدی در خانه افتاده است، فراموشش کنید. یاد بگیرید که جوانب مختلف زندگی تان را از هم متمایز بدانید. زندگی حرفه ای مثبتی را در پیش بگیرید. از نکات روانشناسی کمک بگیرید، لبخند بزنید، جست و خیز کنید، نفس عمیقی بکشید و هر کاری را که برای خوشحال بودن تان لازم است، انجام دهید.
۸) سوال بپرسید.
بر اساس گزارش های مختلف، فروشندگانی که سوالات بیشتری می پرسند، اغلب میزان فروشی بالغ بر ۲ برابر دیگران دارند. اما این سوالات نباید تنها در مورد محصولات تان باشد. از آنها بپرسید که چگونه کاری را انجام داده اند (مثل دستور پخت یک غذا و…) و از آنها کمی اطلاعات بگیرید.