در قسمت اول مقاله «ریسک های نوین در بازاریابی نوین» به تغییرات و رشد تکنولوژی در بین مردم و شرکت ها اشاره شد که با خود فرصت ها و ریسک هایی را به وجود می آورند. در ادامه شما می توانید با ۴ توصیه کاربردی برای مواجه با این شرایط آشنا شوید.
توصیه ۱: ویژگی های آنلاین مشتریان بالقوه خود را بشناسید.
در روزگاری که نفوذ و نقش آفرینی شبکه های اجتماعی و رسانه های اجتماعی دیجیتال روز به روز در حال بیشتر شدن است، بی توجهی بازاریابان به ماهیت حضور کاربران در این رسانه ها به معنای ناکامی حتمی آنها در فرآیند بازاریابی خواهد بود و علاوه بر آن موجب افزایش آسیب پذیری آنها در برابر ریسک های دیجیتالی می شود. هم اکنون شرکت هایی مانند شرکت Northpage در حال فعالیت هستند و نرم افزارهای طراحی شده آنها قادر هستند اطلاعات جامع و کاملی در مورد عادت های جستجوی کاربران و حتی اظهارنظرهای آنها در شبکه های اجتماعی را رصد و گزارش کنند که آگاهی بازاریابان از این اطلاعات می تواند به پیشبرد اهداف آنها کمک شایانی کند.
توصیه ۲: کارکردهای رسانه های دیجیتال را مدیریت کنید.
بزرگترین اشتباهی که برخی از شرکت های بازاریابی در برخورد با رسانه های دیجیتال و مدیریت ریسک های دیجیتالی مرتکب می شوند، این است که آنها در مورد هزینه کردن و سرمایه گذاری در مورد زیر ساخت های بازاریابی دیجیتالی بیش از حد محتاط و محافظه کار هستند، در حالی که اگر بدانند چنین سرمایه گذاری هایی می تواند از بروز چه خطرها و ریسک های مهلکی جلوگیری کند به هیچ عنوان از انجام آن کوتاهی نخواهند کرد؛ بنابراین مدیریت شرکت های بازاریابی باید بطور مستقیم در فرآیند کنترل کارکردها و فرآیندهای رسانه های دیجیتال دخالت کند و موانع موجود بر سر راه توسعه زیر ساخت های مربوط به آن را برطرف سازد.
توصیه ۳: مشارکت دادن مشتریان را با دقت انجام دهید.
تجربه نشان داده است که اگر بمباران مشتریان توسط بازاریابان آن هم از طریق رسانه های دیجیتال به صورت برنامه ریزی نشده و افراطی صورت بگیرد و بدون توجه کافی به بازخوردها و واکنش های مشتریان باشد، فقط یک نتیجه به دنبال خواهد داشت که از دست دادن مشتری خواهد بود. مشتریان هر روزه از راه های مختلف پیشنهادات مربوط و نامربوطی را دریافت می کنند که ارتباط چندانی با خواسته ها و نیازهای آنها ندارد. آنها ترجیح می دهند تا کانال های ارتباطی بین خود و بازاریابان را بلوکه کنند تا با خاطری آسوده به زندگی شان ادامه دهند، در حالی که این قطع ارتباط برای شرکت های بازاریاب به معنای مرگ تدریجی خواهد بود. بر همین اساس باید فرآیند مشارکت دادن مشتریان و ارتباط برقرار کردن با آنها را با دقت کافی انجام داد تا از گریزان شدن مشتریان تا حد امکان جلوگیری کرد.
توصیه ۴: به شکلی فعال و پویا فرآیند امنیت سایبری را مدیریت کنید.
پیچیده تر شدن ریسک های سایبری در چند سال اخیر موجب شده است که پیش بینی عمیق و ابعاد حملات سایبری تا حد زیادی غیر ممکن شود و به همین دلیل علاوه بر اقدامات درون سازمانی باید برخی حمایت های عمومی در قالب حمایت های سیاسی و اطلاعاتی از شرکت های بازاریابی در برابر حملات و دستبردهای سایبری انجام شود، زیرا نتیجه روی دادن چنین حملاتی صرفاً محدود به شرکت های بازاریابی نمی شود و عموم مردم و جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. برگزاری دوره های عمومی و فراگیر برای عموم مردم و آگاه سازی آنها در مورد راه های نفوذ حمله کنندگان سایبری می تواند به شرکت های بازاریابی در مدیریت هرچه بهتر این حملات و مقابله با آنها کمک کند و بر میزان مقاومت شبکه های بازاریابی برابر این حملات مهلک بیفزاید.