آنچه که برای یک مشتری خوشایند است ممکن است برای مشتری دیگر کسل کننده باشد. نحوه ارتباط بازاریاب با مشتری اگر با توجه به تیپ شخصیتی ایشان باشد چه بسیار نه ها که تبدیل به بله بشود.
- رفتار با یک مشتری مبادی اخلاق و وقت شناس متفاوت با رفتار با یک مشتری خوش گذران و خیال پرداز است.
- بازاریابی و مذاکره با یک مشتری مهربان و دگرخواه متفاوت با رفتار با یک مشتری حساس و متشخص است.
- خرید و فروش با یک مشتری انعطاف پذیر و موقعیت طلب رفتاری دیگر می طلبد در مقایسه با یک مشتری سنتی و با احتیاط.
- ارتباط با یک مشتری فکور و تجربه گر با ارتباط با یک مشتری بانفوذ و متکی به خود فرق می کند.
- ارائه کالا و خدمت به یک مشتری محتاط و محترم متفاوت است با ارائه کالا و خدمات به یک مشتری صلح جو و کم توقع.
یک بازاریاب موفق، از صنف خود و محصولات شرکت خود آگاهی های لازم را دارد. او نه تنها محصولات خود را می شناسد بلکه محصولات رقیب را نیز می شناسد. او نه تنها از نقاط قوت سازمان خود و محصولات شرکت خود آگاه است، بلکه نقاط ضعف رقیب خود و محصولات رقیب خود را می شناسد.
نکته مهم این است که برای آموختن هر زبانی، باید لغات آن زبان را یاد گرفت و معنی کرد. اگر ندانیم که رنگ های رنگین کمان از کجا شروع و به کجا ختم می شود، نقاش خوبی نخواهیم شد. یک بازاریاب موفق هم، باید مهارت های لازم بازاریابی را کسب کند.
بازاریاب موفق در بازار راه می رود و حس مشترکی با مشتری پیدا می کند. بعضی ها در باران فقط خیس می شوند ولی بعضی ها علاوه بر خیس شدن، باران را احساس نیز می کنند و این حس را فقط با حضور در بازار و قدم زدن با مشتری و حتی مصرف کننده می توان کسب کرد.
یک بازاریاب موفق، علاوه بر کسب آگاهی و مهارت، هوشمندانه بررسی می کند که با چه تیپ مشتری صحبت می کند. بازاریاب باید نه تنها متفاوت بودن مشتریان خود را بپذیرد بلکه بر این تفاوت ها سرمایه گذاری کند. او دانش و مهارت خود را هوشمندانه بکار می گیرد تا وصل مشتری و سازمان با موفقیت شروع بشود و با موفقیت ادامه پیدا کند. اینجا بحث منطقی مطرح نیست بلکه متقاعدسازی آغاز می شود.
اولین ثانیه های ارتباط و برخورد با مشتری اهمیت پیدا می کند و سعی می شود با شناخت طرف مقابل بطور غیر مستقیم بر ضمیر ناخودآگاه شخص تاثیر گذاشت و حس خوبی به وجود آورد. بازاریاب در اینجا سعی می کند فقط کالا مبادله نکند بلکه ارزش مبادله کند و یادمان بماند که ارزش های افراد متفاوت است.
2 Comments
حجت
با سلام.به عنوان یک بازاریاب لازم هست عرض کنم که مطالب بسیار آموزنده و قابل لمس هستند.با تشکر از محتوای کاربردی شما
باقر ناصری
با سلام
جناب اقای حجت ممنون ازدیدگاه شما