اصل آناکارنینا از جمله اصول اولیه تبلیغات است. آگاهی از این اصل، در جلوگیری از شکست کمپین های تبلیغاتی نقش بسزایی دارد.
جارد دایموند روانشناس مشهور و برنده جایزه پولیترز، در اثر بی همتای خود «اسلحه، میکروب و فولاد» بیان می کند که برای زنده ماندن باید در جنبه های مختلف حیات عالی بود، اما برای از بین رفتن کافی است یکی از شرایط حیات را نداشته باشیم. بسیاری از گونه ها با اهلی شدن خود را نجات داده و باعث تعدد گونه های خود شده اند مانند سگ ها، اسب ها و گاوها. اما حیواناتی که نتوانستند اهلی شوند یا در طی قرن ها از بین رفته اند یا تعداد گونه هایشان کاهش یافته است. تمام حیواناتی که اهلی می شوند، به دلایلی مشابه اهلی می شوند اما حیوانات وحشی هر کدام به دلیلی جداگانه اهلی نمی شوند و به سوی کاهش جمعیت و نابودی می روند.
به عقیده دایموند، ما انسان ها معمولاً تمایل داریم برای شکست هایمان به دنبال یک دلیل بگردیم. اما در واقع تعدادی از نبایدها است که باعث شکست می شود.
دایموند در کتاب خود اصل آناکارنینا را مطرح می کند که نامش را از رمان معروف لئون تولستوی به ودیعه گرفته است. اولین جمله این رمان الهام بخش تئوری دایموند درباره موفقیت گونه ها است: «تمام خانواده های خوشبخت به هم شبیه اند، اما خانواده های بدبخت هر کدام حکایت خاص خود را دارند.»
ظهور اصل آناکارنینا در تبلیغات به این شکل بوده است: «ویژگی های اصلی کمپین های تبلیغاتی موفق به یکدیگر شبیه اند، اما دلیل شکست هر کمپین ناموفق خاص خودش است.»
به همین دلیل است که در سال های اخیر تعداد زیادی کتاب درباره شکست برندها، شکاف برندها و اشتباهات رایج در کمپین نویسی تبلیغاتی به بازار آمده است. در سر کلاس های درس مرتبط با کمپین های ارتباطات بازاریابی در دانشگاه های معتبر، اساتید به جای بیان کمپین های موفق، دلایل شکست کمپین ها را بیان می کنند. یعنی برای موفق شدن باید تمرکزمان روی موضوعاتی باشد که دلیل شکست هستند. یکی از این کتاب ها اثر نظریه پرداز معروف تبلیغات، جان فیلیپ جونز با نام «افسانه ها، مدها و حقایقی درباره تبلیغات: ۲۸ اشتباه رایج» است. جونز در این کتاب به بررسی اشتباهات رایجی می پردازد که کمپین های تبلیغاتی را نابود می کند. تجربه سالیات طولانی مشاوره، تحقیق و مطالعه به جونز و دیگر اساتید تبلیغات آموخته است که برای رسیدن به موفقیت باید احتمال وقوع دلایل شکست را تا آنجا که ممکن است کاهش دهیم. در حقیقت اگر بفهمیم از کجا ضربه می خوریم، می توانیم با پیشگیری از اشتباهات، احتمال شکست را کاهش دهیم.
جونز معتقد است تنها راهی که ما را به یک نگاه جامع در ارتباطات یکپارچه بازاریابی می رساند، همین دانستن نبایدها است.