مدیریت ذره بینی یا میکرو، استرس کارکنان را افزایش و بهره وری را کاهش می دهد. زیر ذره بین گذاشتن نیروهای کار در طول فعالیت روزانه شان ممکن است، در کوتاه مدت بهره وری آنها را بالا ببرد، اما مدیرانی که از شیوه مدیریت ذره بینی (میکرو منیجینگ) استفاده می کنند، باید از این موضوع آگاه باشند که با این کار میزان استرس کارکنان خود را نیز افزایش می دهد.
بر اساس گزارش لس آنجلس تامیز، اخیراً کارفرماها در سرتاسر جهان به استفاه از فناوری هایی برای نظارت بر کارکنان روی آورده اند تا کنترل بیشتری در محیط کاری داشته باشند. اما متاسفانه از این موضوع غافلند که این اقدام می تواند سلامت نیروهای کار را به خطر بیندازد. کسب و کارهایی که به دنبال افزایش بهره وری کارکنان در محیطی امن و به دور از استرس هستند، بهتر است تبعات استرس را در کارکنان در نظر بگیرند و قدمی برای کاهش استرس و جلوگیری از احتمال آسیب یا بروز بیماری در میان آنها بردارند.
استفاده از فناوری های مختلف برای کنترل کارکنان
برخی مدیران کارکنان را مجبور می کنند تا برای کاهش هزینه های شرکت با افزایش بهره وری از فناوری های نظارتی استفاده کنند؛ نظارت بر ایمیل، اندازه گیری میزان زمان صرف شده برای ناهار و حتی گاهی اجبار کارکنان به استفاده از هدست هایی که این امکان را به کارفرما می دهد تا دائماً کارمند را تحت نظر داشته باشد، از این دست کارها هستند. در حالی که این فناوری ها به کارفرما اجازه می دهد تا کارمند را بطور کامل تحت نظر داشته باشد، اما بسیاری از کارکنان این گونه احساس می کنند که آزادی عمل کافی برای انجام کارهای خود را ندارند.
یکی از دلایلی که مدیران به این شیوه مدیریتی روی می آورند، رکود اقتصادی است. دوره بحران، کارفرمایان را مجبور به استفاده از روش مدیریتی می کند تا بهره وری را با تعداد کارمندان کمتر، در سطح خوبی حفظ کنند.
استرس روانی عواقب بلندمدت به دنبال دارد.
افزایش ساعات کاری و کاهش زمان استراحت کارکنان می تواند عواقب جدی را روی سلامت کارکنان داشته باشد. استرس کاری یکی از بزرگترین خطرات محیط کاری است و باید مراقب استرس بالای کارکنان بود. چرا که باعث افزایش نرخ بیماری می شود.
باید آسیب های محیط کاری کاهش یابد و به کارکنان آموزش هایی درباره مدیریت استرس داده شود. اعمال مسئولیت های چرخشی به کارمندان شانس توسعه مهارت های جدید را در میان کارکنان افزایش می دهد و از میزان استرس آنها می کاهد. بهتر است مدیران برای حل اوضاع بحرانی با کارمندان خود درباره اهداف عملکردی سازمان رودررو صحبت کنند. برای آنها توضیح دهید که چه انتظاراتی در این شرایط دارید. آیا این انتظارات شما معقولانه است؟
از اهمیت دادن به مسائل بی اهمیت دست بردارید.
مدیران گاهی فکر می کنند که همه چیز مهم است. اگر کارمندی فایل اکسل را باب میل مدیر ارائه ندهد، از نظر مدیر مربوطه این یک فاجعه است. اما کمی بیشتر فکر کنید. واقعاً این گونه نیست.
جلسه حضوری با تک تک کارکنان بگذارید.
اهداف خودتان را بطور واضح و مشخص با تک تک کارکنان در میان بگذارید. با این کار تمامی آنها می دانند که در چنین شرایطی چه انتظارای از آنها می رود.
به کارکنان بگویید که مشکلات را با شما در میان بگذارند.
به گونه ای رفتار کنید و حرف بزنید که کارمندان احساس کنند که می توانند روی کمک شما حساب باز کنند. اگر مشکلی در این شرایط بحران اقتصادی به وجود آمد بدون ترس و واهمه آن را بیان کنند.