از آنجا که تبلیغات و بازاریابی برای کالاها و خدمات متفاوت می باشد و هر کالا و خدمات باید به نوعی برای خریدار معرفی شود اصولی وجود دارد در تبلیغات و بازاریابی که می توان با رعایت آنها محصول و کالای خود را در بازار راحت تر بفروشیم.
پس لازم است در هر کسب و کاری که هستیم چه در قسمت توزیع و یا تولید و همچنین خدماتی باید برای کالای خودمان، اصولی را مشخص کنیم تا بتوانیم راحت تر محصولمان را بفروش برسانیم.
اصل یکم: شناخت محصولی است که برایش بازاریابی می کنیم.
اولین اصل این است که شما محصول خودتان را به درستی بشناسید و اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشید هر کالا دو نوع اطلاعات دارد یک اطلاعات کلی یک اطلاعات جزئی که شما باید بتوانید با داشتن معلومات کافی این اطلاعات را به درستی در اختیار مشتری قرار دهید شما نمی توانید در مورد کالا و خدماتی که از آن اطلاعات کافی ندارید بازاریابی و تبلیغات نمایید، متاسفانه اکثریت فروشندگان ما نسبت به این موضوع خیلی بی تفاوتند و سعی نمی کنند تحقیقات اساسی در مورد کالای خودشان داشته باشند. شما زمانی که از کمیت و کیفیت محصول سوال می پرسید چیزی برای گفتن ندارند حتی گاهی وقت ها در کارهای خدماتی همین اتفاق پیش می آید، چندی پیش برای خرید یک سی دی آموزشی پاورپوینت، به مغازه ای مراجعه نمودم و گفتم سی دی آموزشی پاورپوینت می خواهم فروشنده ی جوان بلند شد و یک سی دی به من داد اصلاً نپرسید شما برای چه کاری می خواهید، در چه سطحی باشد، حرفه ای باشه یا معمولی هیچ سوالی نپرسید و وقتی من از ایشان پرسیدم که مقدماتی است یا پیشرفته؟ تازه گفت من نمی دانم روی پاکت نوشته، خودتون بخونید چی هست، چه حسی به شما دست می دهد آیا حاضر به خرید می شوید؟، پس در اینجا لازم است که شما اطلاعات کافی در مورد محصول تان داشته باشید و به عنوان یک مشاور، کالا را در حد نیاز مشتری به او ارائه نمایید پس لازم است که با تحقیقات اصولی و درست اطلاعات کافی را در مورد محصولمان داشته باشیم.
اصل دوم: استفاده از تجربه تبلیغاتی دیگران و حتی رقیبان
دومین اصل این است که بتوانیم تبلیغات و تجارب خوب دیگران را در کسب و کارمان بکار ببریم. حتماً لازم نیست که ما کپی برداری کنیم و یا اینکه تمام موارد و تجربیات آنها را مو به مو انجام دهیم بلکه باید کارهای خوب و موثر آنها را مورد بررسی قرار داده و با بومی سازی و کمی خلاقیت، در کسب و کارمان بکار ببریم.
اصل سوم: از نظرات مشتریان استفاده کنیم.
سومین اصل این است که ما از نظرات و پیشنهادات مشتریانمان استفاده کنیم که در خیلی از موارد ما در رابطه با این موضوع کوتاهی می کنیم استفاده از نظریات مشتریان به ما کمک می کند تا ما به نتایج جالب و قابل توجهی برسیم و با نظرسنجی از مشتریان می توانیم کیفیت خدمات و کالای خود را افزایش دهیم و با بازخوردی که از این راه بدست می آوریم می توانیم در راستای فروش بهتر و بیشتر قدم برداریم.
اصل چهارم: محصول یا خدمات خود را به درستی موقعیت دهی کنید.
منظور از موقعیت دهی تعریفی است که از کالا یا خدمت خود ارائه می دهید. اینکه کالای شما چیست و برای چه کسانی تولید یا عرضه می شود. نوع تعریفی که شما ارائه می کنید بسیار مهم است که شما چگونه بتوانید یک محصول را به افراد متفاوت مرتبط تعریف نمایید، گاهی اوقات خیلی از محصولات می تواند برای افراد متفاوت مورد استفاده قرار گیرد. مثلاً یک اسپری ضد آفتاب مردانه را به جای اینکه محصول مناسب افرادی که زیر آفتاب فعالیت سخت بدنی انجام می دهند معرفی کنید به عنوان محصولی مناسب ورزشکاران و شیک پوشان معرفی کنید. ارزشی که مردم برای محصولات و خدمات شما قائل می شوند مناسب با تعریفی است که ما به آنها ارائه می دهیم.
اصل پنجم: برای محصولات خود تصویر مناسبی ارائه نمایید. «شخصیت سازی برای محصول»
شخصیت سازی یک محصول مجموعه ای است از بسیاری از فاکتورهای محصول شما مانند نام، قیمت، بسته بندی، نحوه ی تبلیغ و معرفی کالا و از همه مهمتر ذات محصول است. خیلی از فروشندگان یا شرکت ها خیلی از مواقع فکر می کنند که اشخاصی که از برند خاصی استفاده می نمایند که دیگر سراغ برندهای دیگر نمی روند در صورتی که از قبل و بعد استفاده از محصول به سراغ بقیه برندهای مشابه می روند پس به همین منظور لازم است که برای کالای خود برندسازی کنیم و جایگاه مناسبی را در بازار به آن قرار دهید.
اصل ششم: برای اینکه بتوانید یک محصول را خوب معرفی نمایید باید تبلیغات و بازاریابی خوبی داشته باشید پس لازم است که به آن علاقه مند باشید.
در هیچ زمانی محصول و خدمات خود را به کسی که به آن علاقه مند نیست نسپارید چون نمی تواند آن محصول را با جذابیت به مشتریان یا مصرف کنندگان ارائه نمایید از آنجایی که در هر کسب و کار رقبای بسیاری وجود دارد و ما در هنگام ارائه محصولات مان به دنبال معرفی نقاط قوت محصولاتمان هستیم پس باید بتوانیم این نقات قوت را با جان و دل تبلیغی متمایز کنیم.
اصل هفتم: نیاز نیست که مشتریان و مصرف کنندگان را قانع کنید که محصول و یا خدمات شما از تمام رقبایتان بهتر است.
اگر شما و رقبایتان محصولات یا خدمات خوب و عالی را ارائه می کنید تلاش خود را به این موضوع قرار ندهید که به مصرف کنندگان و یا مشتریان ثابت کنید که محصول شما از رقیب تان بهتر است بلکه این موضوع را مشتری از کالای شما باید احساس کنند و این حس خوب اعتماد در مشتری ایجاد می شود.
اصل هشتم: تبلیغاتی که در کسب و کارتان کاربردی است را تکرار کنید.
اگر تبلیغاتی که انجام می دهید در مورد محصولات و خدمات شما خوب است با کمی تفاوت این تبلیغات موثر را مجدداً تکرار کنید.
اصل نهم: اینکه فقط تبلیغات شما از نظر جمله بندی و کلامی باید زیبا باشند را ملاک کار قرار ندهید.
بلکه به این موضوع توجه کنید که این تبلیغات فروش شما را افزایش دهد.
One Comment
علی زارعی
با سلام جناب اقای ناصری
ممنون از مطالب خوب شما