اگر گفتار شفاهی یکی از مهم ترین راه های ترویج نوآوری های جدید است، مدیران بازاریابی نباید از سایر عواملی که گسترش یک محصول جدید را تسریع می کند، غافل شوند.
ویژگی های محصول، قیمت آن و تقسیم منابع برخی از این عوامل می باشند. مقاومت نسبت به نوآوری به ریسکی که مصرف کنندگان در ارتباط با خرید و استفاده از آن احساس می کنند بستگی دارد. بنابراین کسب و کارهایی که قصد ارائه محصول جدیدی را به بازار دارند، باید از میزان این ریسک بکاهند. بررسی پژوهش هایی که در این زمینه صورت گرفته است ما را به نتایج زیر می رساند:
- هر چقدر رقابت پذیری تامین کننده بیشتر باشد، میزان گسترش نوآوری در بازار بیشتر خواهد بود. شرکت هایی که به دنبال ارتقای رقابت پذیری خود در بازار هستند، استراتژی های قیمت گذاری فعال تری را اتخاذ می کنند و منابع بیشتری را برای ارائه محصولات جدید به بازار اختصاص می دهند. در موارد بسیاری، رقابت شَدید به بروز جنگ قیمتی میان برندها و تحریک تقاضا می انجامد. با وجود این، وجود فضای رقابتی مانع از ارائه محصولات جدید از سوی شرکت ها می شود. این امر نه تنها در شرکت های ضعیف، بلکه در شرکت های بزرگ نیز دیده می شود.
- هرچه شهرت تامین کننده (اعتماد مصرف کنندگان) بیشتر باشد، گسترش اولیه آن در بازار سریع تر خواهد بود. البته باید توجه داشت که نتیجه نهایی گسترش محصول جدید در بازار، به غنای تکنولوژیکی آن بستگی دارد. حسن شهرت تولید کننده، اعتماد مصرف کنندگان را طلب می کند؛ زیرا ریسک مصرف کنندگان برای تصمیم گیری در مورد خرید آن را کاهش می دهد.
- اگر از فناوری های استاندارد استفاده می شود، رشد و نفوذ محصول در بازار سریع تر خواهد بود. این اصل در مورد محصولاتی همچون کامپیوترهای شخصی نمود بیشتری دارد. اگر مشتریان از وضعیت استاندارد و کیفیت چنین محصولاتی اطمینان کمتری داشته باشند، نسبت به خرید آنها احساس ریسک بیشتری می کنند. اگر این ریسک کاهش پیدا کند و یا بطورکلی حذف شود، مصرف کنندگان اشتیاق بیشتری برای محصول دارند.
- ارتباط عمودی میان شرکت کنندگان در کانال توزیع نیز به توفیق محصول جدید در بازار کمک می کند. افزایش و تعمیق این ارتباط به تبادل اطلاعات بهتر میان مصرف کننده و تولید کننده می انجامد. نتیجه این روند، افزایش محبوبیت محصول در میان مصرف کنندگان، و نفوذ بیشتر آن در بازار خواهد بود. بر این اساس، اگر مصرف کنندگان بتوانند اطلاعات و بازخورد خود را به تولیدکنندگان منتقل کنند، می توانند در کاهش مقاومت بازار نسبت به آن سهمی داشته باشند.
انتخاب استراتژی بازاریابی مناسب نقش مهمی در کارآیی مدیریت فناوری و ارائه محصول جدید به بازار دارد. یکی از موثرترین استراتژی ها ارائه خدمات جانبی به استقبال کنندگان از یک محصول یا نوآوری جدید است. به عنوان مثال، شهرداری لندن تصمیم گرفت فضای پارکینگ رایگان در اختیار رانندگان خودروهای الکتریکی قرار دهد. نظیر چنین استراتژی ای را شرکت های هواپیمایی و هتل ها نیز مورد استفاده قرار داده اند.
این امر در شرایط بحران اقتصادی که کاهش قیمت محصولات دشوارتر است، اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این شرایط می توان خدماتی را به محصول اضافه کرد که به افزایش وفاداری مشتریان نیز کمک می کند. در این ارتباط می توان از تکنیک های زیر استفاده کرد:
- مشخص کردن مشتریان مطلوب: به نظر می رسد که شرکت ها معمولاً قدر مشتریان وفادار خود را می دانند. بیشتر شرکت ها از برچسب ها، عناوین، گواهینامه ها و حتی کارت هایی برای این کار استفاده می کنند، اما امروزه شرکت ها کاری می کنند که زندگی مشتریان خوب خود را آسان تر و راحت تر کنند.
- کاهش اتلاف وقت مشتریان: یکی از مهم ترین مشکلات مردم در دنیای امروز کمبود وقت است. بنابراین، اگر شرکت ها بتوانند کاری کنند که وقت مشتریان کمتر تلف شود، موفقیت محصول جدید آنها تضمین خواهد شد.
- مراقبت از مصرف کنندگان: توجه ویژه به نیازها، احساسات و آرزوهای مصرف کنندگان بدون تردید آنها را جذب خواهد کرد.