کتاب ذهن پُر از تبلیغ: بینش هایی اساسی درباره اینکه ذهن ما چگونه به تبلیغات پاسخ می دهد (The Advertised Mind: Groundbreaking Insights Into How Our Brains Respond to Advertising) را اریک دو پلسیس (Erik du Plessis) در سال ۲۰۰۵ نوشته است؛ کتابی مشتمل بر ۲۲ فصل. دو پلسیس در ابتدای پیشگفتار کتاب این سوال را مطرح می کند که آیا تبلیغات واقعاً کارآیی دارد؟
وی در پاسخ به این سوال عنوان می کند که اگر تبلیغات کارآیی نداشت، کسی حاضر نمی شد درباره آن کتاب بنویسد اما آیا تمام تبلیغات کارآیی دارند؟ پاسخ دو پلسیس به این سوال منفی است؛ زیرا وی معتقد است تبلیغاتی وجود دارند که از اثربخشی بسیار کمی برخوردار هستند. تفاوت میان تبلیغات کارآمد و تبلیغات نارکارآمد، اساس نگارش کتاب The Advertised Mind بوده است.
- معرفی کتاب The Advertised Mind
مخاطبان کتاب The Advertised Mind چه افرادی هستند؟
دو پلسیس در پاسخ به این سوال که این کتاب برای چه افرادی نوشته شده است، می گوید: «هر کس که می خواهد تبلیغات را درک کند. این کتاب برای کسانی است که در صنعت تبلیغات کار می کنند و کسانی که مجبور هستند برای محصول یا خدمت شان تبلیغ کنند. علاوه بر این دانشجویان و تمام افرادی که به تبلیغات علاقه مند هستند نیز از مخاطبان این کتاب هستند.»
موضوعات کتاب
دو پلسیس معتقد است که پارادایم جدید تبلیغات روی به قدیمی ترین و غریزی ترین واکنش های ما آورده است. در قلب این پارادایم این نظریه وجود دارد که احساسات، تمام رفتار ما را کنترل می کنند و از آنجا که احساسات نقش کلیدی در هدایت توجه ما دارند، وظیفه تبلیغات برانگیختن احساسات مخاطب است. دو پلسیس در ابتدا نحوه کارکرد تبلیغات را توضیح می دهد و سپس رویکردهای مطالعه ذهن انسان را مورد تحلیل قرار می دهد.
وی در فصل سوم به بررسی مدل های روانشناسان درباره یادگیری و حافظه می پردازد و از روانشناسانی مانند هرمان ابینگ هاوس نام می برد. بررسی ساختار مغز، نورون ها و مقایسه یادگیری و احساسات از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب هستند.
دو پلسیس همچنین به بررسی انواع تبلیغات از قبیل تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات کاغذی و تبلیغات اینترنتی و میزان تاثیرگذاری هر یک در مخاطبان خود می پردازد.