محتوا امروزه یکی از مهم ترین بخش های یک کسب و کار آنلاین (و یا حتی آفلاین) است. بشر هر چه در دنیای مجازی پیش می رود و تجربه اش در این فضای نسبتاً جدید افزایش می یابد، بیشتر و بیشتر با لزومِ وجود محتوا در صفحات وب پی می برد.
محتوا رکن اساسی هر وب سایتی به شمار می رود. وب سایت های خبری و رسانه های دیجیتال، روی دریایی از محتوا شناور بوده و محتوا، پایه و اساس آنها به شمار می رود.
وب سایت های فروشگاهی بدون محتوای مناسب برای هر محصول، قدرت رقابت در دنیای رقابتی امروزیِ وب را نداشته و شاید نتوانند بدون محتوا به حیات خود ادامه دهند.
شرکت ها و سازمان های خدماتی نیز بدون استفاده از محتوای مناسب و استفاده از محتواهای مرتبط با کسب و کار و صنعتشان، نمی توانند مشتریانشان را متقاعد به استفاده از خدماتشان نمایند.
با این تفاسیر، فکر می کنم شما نیز با اهمیت محتوا در دنیای امروزی آگاه شدید. حال باید به شما گفت که محتوای مناسب برای هر کسب و کار، صرفاً نوشتنِ تعدادی کلمات در کنار هم، تشکیل جملات و اتصال آنها به هم برای به وجود آوردن یک پاراگراف و در نهایت نوشتن یک متن چند صد کلمه ای نیست. محتوا انواع مختلفی داشته که شما باید متناسب با صنعت و کسب و کار خود، نوعی از آن محتوا را انتخاب نمایید.
در ضمن به این موضوع توجه داشته باشید، که منظور از انواع در این مقاله، صرفاً نوعِ محتوا از لحاظِ محتوای متنی، محتوای صوتی و یا محتوای بصری نیست. شاید بهتر بود در این مقاله به جای عنوان انواع محتوای موجود در وب از عنوان ایده های مختلف برای محتوای موجود در وب استفاده می کردیم. به هر حال، با من همراه باشید تا انواع محتوای موجود در وب (و یا ایده های مختلف برای محتوای موجود در وب) را برای شما عزیزان بیان کنم.
در مقالات بعدی سعی دارم انواع محتوای موجود در وب را به تفصیل مورد بررسی قرار دهم.
- اینفوگرافیک: بیان اطلاعات مفید و کاربردی به صورت گرافیکی.
- Meme: همان تصاویر شخصیت های مختلف که بر روی آن جملات (معمولاً) طنز آمیز نوشته شده است.
- ویدیو
- راهنما و مطالب آموزشی
- نقد و بررسی کتاب
- پست نظرسنجی
- بررسی محصول
- چگونه (How to): مطالبی که چگونگی انجام یک کار را به صورت جزء به جزء بیان می کند.
- لیست های مختلف: پست هایی که مواردی را در دسته بندی خاصی معرفی می کند. به عنوان مثال این مقاله را نیز می تواند جزء پست های لیستی به شمار آورد.
- صفحات لینکی: یک صفحه لینکی را می توان یک پست با محتوای متنی دانست که به منابع بسیار مفید و کاربردی در یک وب سایت و یا حتی در تمام وب اشاره می کند.
- Ebook: یا همان کتابچه های الکترونیکی
- نمونه موردی: نمونه های موردی، محتواهایی هستند که به بررسی یک مورد خاص می پردازند. به عنوان مثال، بررسی کمپین تبلیغاتی یک کمپانی خاص، عملکرد یک کمپانی خاص در نحوه تولید یک محصول و یا … .
- پادکست
- مصاحبه
- داده های مفید و پژوهشی
در بالا، انواع محتواها و یا ایده های مختلفی که می توانید برای پست های وبلاگ شخصی و یا وب سایت خود استفاده نمایید را لیست کردیم. در مقالات آتی سعی دارم تمامی این موارد را به تفصیل بیان کنم.