در میان فروشندگان، فروشندگانی که اعتمادسازی می کنند از محبوبیت ویژه ای برخوردارند و روز به روز هم به محبوبیت این فروشندگان افزوده می شود. در این بین گاهی وقت ها شاید پیش بیاید که نوع کالای شما مناسب مشتریان تان نباشد اما برحسب اعتمادی که به شما پیدا می کنند دوست دارند که کالای مورد نیاز خود را از شما تهیه کنند پس به همین منظور بسیار مهم است که شما چگونه بتوانید در بین مشتریان اعتمادسازی کنید. چه بسا حتی خود شما هم شاید شاهد فروشندگانی در محله خود باشید که به عنوان معتمد محل شناخته می شوند و سال های سال است که در فراز و فرود وضعیت اقتصادی بدون کم و کاست به فعالیت خود ادامه داده اند اما راز و رمزهایی در کار این افراد وجود دارد که باید به آنها توجه نمود پس به همین منظور ما اعتمادسازی را در فروش به چند قسمت تقسیم می کنیم.
۱- اعتمادسازی قبل از خرید: برای خود شما هم اتفاق افتاده در طول زندگی حداقل یکبار با تبلیغات پُر زرق و برق برخی از فروشگاه ها مواجه شده اید و بر اساس مزیت و کارکردهای محصول که در تبلیغات بیان شده، متقاعد به خرید آن محصول شده اید اما بعد از خرید محصول فهمیده اید که چه کلاهی سرتان رفته، بعضی از فروشگاه و یا شرکت ها در تبلیغات خود تصویر متفاوتی از محصول در ذهن مشتری ایجاد می کنند و مشتریان پس از خرید متوجه می شوند که بین تصورات ذهنی خود از محصول و واقعیت تفاوت وجود دارد و این فروشگاه ها بهدروغ پردازی متهم خواهند شد.
پس در اینجا لازم است به عنوان اولین گام در راه اعتمادسازی، این فروشگاه ها در تبلیغات خود جهت متقاعدسازی، از گزافه گویی و اغراق در مورد محصول بپرهیزند در غیر این صورت به خاطر نارضایتی مصرف کنندگان و ایجاد تبلیغات دهان به دهان منفی علیه فروشگاه شما خیل بسیاری از مشتریان را از دست خواهید داد.
۲- اعتمادسازی هنگام خرید: یکی از موضوعاتی که در هنگام خرید می تواند باعث اعتماد شما و خریدار باشد موضوع نرخ درست و قیمت اصولی است، شاید برای خود شما اتفاق افتاده که به فروشگاهی مراجعه کرده باشید و قیمت جنسی را پرسیده باشید و فروشنده سریع اتیکت را از کالا جدا کرده و قیمت را کمی بالا یا پایین آورده و یا اینکه تاریخ را از روی جنس پاک کرده باشد. به شما چه حسی دست می دهد، این فروشنده چه مقدار می تواند قیمت را تغییر دهد در صورتی که خریدار را از دستداده و عملاً آن سود از بین می رود و یا اینکه با مراجعه به خیلی از سایت متوجه می شوید که موضوع سایت با محصولات همخوانی ندارد و این کار باعث عدم اعتمادسازی در هنگام خرید می شود.
۳- اعتمادسازی پس از خرید: همه ما شعار فروشگاه ها و شرکت های بزرگ و کوچک که شعار آنها با خدمات شان یکی نیست را شنیده یا دیده ایم، از محصولات غذایی گرفته تا صنعت خودرو و… شاید گاهی اوقات خودشان هم از حرفی که زده اند در تعجب باشند که چرا این حرف را زده اند در صورتیکه چنین خدماتی نمی تواند ارائه دهند. معتبرترین بخش از اعتمادسازی در مورد کالاهایی که در هنگام خرید مشتری با «رفتار پیچیده در خرید» مواجه می شود اعتمادسازی پس از خرید است . پس از اینکه مشتری از بین تمام نام های مختلف در بازار یکی را انتخاب کرد و هزینه های نسبتاً بالایی صرف خرید محصول کرد دچار نوعی پشیمانی از انتخاب خود می شود اینجاست که فروشگاه ها و شرکت ها باید همچنان تبلیغات خود را ادامه دهند و مزیت های رقابتی خود را به رخ رقبا بکشند تا نوعی احساس رضایت در خرید ایجاد شود. حتی برخی از فروشگاه ها طی تماس تلفنی که با مشتریان دارند این حس را به وی القا می کنند که بهترین خرید ممکن را انجام داده است و با ارائه خدمات پس از فروش مناسب نیز یکی از بهترین راه های اعتمادسازی پس از خرید است.
اما اعتمادسازی می تواند فواید دیگری هم نیز داشته باشد از مهم ترین مزایای آن می توان به ارتقاء جایگاه برند بهعنوان یک برند مورد اعتماد یاد کرد همچنین با معتمد نام گرفتن برند فروشگاه در زمینه «زنجیر تامین» در موقعیتی بسیار مناسب تر قرار خواهد گرفت.